NEWS
昆虫食のバグズファーム お知らせ
2020-04-28
【動画公開🎥】 昆虫食クッキング「サクラケムシの輪切りジャム」 公開しました♪|バグズクッキング
youtubeにて食用昆虫を使ったクッキング動画「バグズクッキング」チャンネル
井上咲楽さん x 内山昭一先生 のコンビが食用昆虫を美味しく料理します👧🍴👨🦳
今回の昆虫食は「サクラケムシの輪切りジャム」です。
今回は桜毛虫の香りをふんだんに取り入れた「ジャム」を作ってみました👩🍳🍴
パンに付けるもよし🍞 クラッカーに載せてパーティーに出すもよし🎉
他のスイーツの素材にするもよしの万能桜毛虫ジャムです🐛🐛
柑橘系に葉っぱに付いている虫は、柑橘系の香りがする虫がいます🍊🐛
栗の中に入っている虫は栗の甘みが感じられるのでこちらも手に入ったら調理してみます🌰🐛😋😋😋
■食材(食用昆虫)
サクラケムシの糞:適量(お茶パック1個分)
サクラケムシ: 20g
■その他食材
水: 200ml
砂糖: 20g
レモン汁: 小さじ2杯
ゼラチン: 小さじ1杯
ゼラチン用のお湯:大さじ1杯
==========================
[Japanese Buff-Tip Caterpillar Jam / Insect Cuisine]
Here's another dish made with larvae of Japanese buff-tip moth (Phalera flavescens), and it's jam!
Spread on a piece of bread? Sure! Put it on crackers? That'd make a nice party snack! This jam could also be used to make other desserts.🐛🐛
Some insects found on citrus trees could produce the same scent as trees. For the same reason, insects found inside chestnuts could taste sweet and nutty. We'd show you when there's enough to cook.😋😋😋
Ingredients (edible insect):
-dropping of Japanese buff-tip caterpillar (approx. 1 tea-bagful)
- 20g Japanese buff-tip caterpillars (larvae of Phalera flavescens)
Other ingredients:
- 200ml water
- 20g sugar
- 2 teaspoons lemon juice
- 1 teaspoon gelatin powder
- 1 tablespoon hot water for gelatin
井上咲楽さん x 内山昭一先生 のコンビが食用昆虫を美味しく料理します👧🍴👨🦳
今回の昆虫食は「サクラケムシの輪切りジャム」です。
今回は桜毛虫の香りをふんだんに取り入れた「ジャム」を作ってみました👩🍳🍴
パンに付けるもよし🍞 クラッカーに載せてパーティーに出すもよし🎉
他のスイーツの素材にするもよしの万能桜毛虫ジャムです🐛🐛
柑橘系に葉っぱに付いている虫は、柑橘系の香りがする虫がいます🍊🐛
栗の中に入っている虫は栗の甘みが感じられるのでこちらも手に入ったら調理してみます🌰🐛😋😋😋
■食材(食用昆虫)
サクラケムシの糞:適量(お茶パック1個分)
サクラケムシ: 20g
■その他食材
水: 200ml
砂糖: 20g
レモン汁: 小さじ2杯
ゼラチン: 小さじ1杯
ゼラチン用のお湯:大さじ1杯
==========================
[Japanese Buff-Tip Caterpillar Jam / Insect Cuisine]
Here's another dish made with larvae of Japanese buff-tip moth (Phalera flavescens), and it's jam!
Spread on a piece of bread? Sure! Put it on crackers? That'd make a nice party snack! This jam could also be used to make other desserts.🐛🐛
Some insects found on citrus trees could produce the same scent as trees. For the same reason, insects found inside chestnuts could taste sweet and nutty. We'd show you when there's enough to cook.😋😋😋
Ingredients (edible insect):
-dropping of Japanese buff-tip caterpillar (approx. 1 tea-bagful)
- 20g Japanese buff-tip caterpillars (larvae of Phalera flavescens)
Other ingredients:
- 200ml water
- 20g sugar
- 2 teaspoons lemon juice
- 1 teaspoon gelatin powder
- 1 tablespoon hot water for gelatin